She Captains logotyp

ESKADER GALICIEN

6-13 MAJ 

***** Fullbokad *****


Alla tillgängliga platser på eskadern har nu bokats. Om du vill vara med på reservlistan i händelse av något återbud kan du mejla eskader@shecaptain.se

Häng med till ett nytt och spännande resmål - Galicien,  längs atlantkusten i nordvästra hörnet av Spanien, ett mindre känt område som även kallas för Costa da Morte, dödens kust.  Här störtar branta klippor ner i det vilda havet och de som besökt området säger att det är gudomligt vackert! Så är du sugen på en lite mer äventyrlig destination, missa inte den här chansen! 


Vi flyger tidigt lördag morgon den 6 maj från Arlanda till Madrid för mellanlandning och därifrån vidare till Vigo. Väl framme, väntar en transfer som tar oss den sista sträckan (cirka 30 minuter) till Monte Real Yachts Club i fiskestaden Baiona. Här mönstrar vi på tre båtar i storleken  31-43 fot som hyrs ut av Julio Verne Nautica. Vi tar emot den förbeställda matleveransen och gör oss redo för att söndag morgon lämna Marinan och utforska kusten norrut.


Målet med resan är att segla både lite längre och kortare etapper och utforska de tre spanska riorna (fjordliknande vikar) norr om Baiona, besöka olika spanska byar och njuta av den vackra kusten med exempelvis Nationalparken Las Islas Cies. Vi siktar på lite längre distanser än vad vi ofta har möjlighet till i medelhavet, vilket är möjligt i Galicien då det går det att förboka plats i marinorna! Medeltemperaturen här i maj är 18 grader C dagtid och 11 grader C nattetid. Det här området sägs likna den Irländska kusten mer än medelhavet. Exakt rutt bestäms utifrån väder och möjligheter i Spanien. På kvällen pratar vi på skepparmöte igenom nästa dagens planering och utmaningar med väder, vind och tidvatten!


Båtarna vi hyr är en Hanse 415, en Hanse 315 och en Grand Soleil 43 (visas nedan i den ordningen). Totalt antal deltagare i den här eskadern är endast 16 personer och alla deltagare erbjuds plats i dubbelhytt.

Området längs Spaniens och Portugals kust har under de senaste åren haft problem med att en del segelbåtar blivit attackerade av späckhuggare. Vi kommer noggrant följa de rekommendationer som ges lokalt och av båtuthyrningsföretaget. Späckhuggarna följer tonfiskstimmen och håller normalt till längs Galiciens kust under augusti till november.  Mer om detta här >> 


Lördagen den 13 maj går flyget hem vid 17:40, så vi hinner utforska den historiska staden Baionas gamla stad och mysiga gränder innan det är dags att åka till flygplatsen. Planet hem beräknas landa 23:40 på Arlanda.


På varje båt behöver vi en skeppare, en co-skipper och ett antal gastar. She Captains eskaderledning fördelar besättningar på båtarna med bästa mix av noviser och båtvana personer. Alla som är medlemmar i The Club och som är minst 18 år kan anmäla sig oavsett tidigare erfarenhet.


3-6 veckor före eskadern hålls ett informationsmöte (hybrid) där du får du mer information om hur det går till att segla en eskader. Du får chansen att träffa de andra deltagarna och ni påbörjar den gemensamma planeringen för veckans matinköp och delar in er i matlag som ansvarar för frukost och lunch tillagning. Middagarna lagas antingen ombord eller avnjuts på lokala restauranger.


Tillsammans ser vi till att skapa en vecka full av magiska naturupplevelser, nya vänner, spännande upptåg och massor av roliga minnen! Missa inte den här chansen att uppleva Atlantkusten och utforska de spanska riorna tillsammans med likasinnade She Captains!


HOOYAH!! 

LET’S GET READY FOR A NEW ADVENTURE!

Du behöver vara medlem i the Club

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club!

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika eskadrar, events och andra aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop!

Allt du behöver veta

Datum

6-13 maj 


Plats

Galicien, Spanien.


Kostnad

Priset för denna medlemsresa är 11 700 kronor per person med avresa från Arlanda. För skeppare som utsetts av eskaderledningen ges en rabatt om 1 500 kronor.


Avresa från annan ort till Madrid kan eventuellt ordnas. Kontakta eskader@shecaptain.se om det är ett önskemål.


Ingår i kostnaden

I priset ingår flyg  t/r Arlanda – Vigo med Iberia, inklusive flygskatter, ett incheckat bagage (23 kg) och ett handbagage (5 kg).


Del i båthyra, del i dubbelkoj inklusive lakan och handdukar samt slutstädning. Transfers t/r flygplats/marina vid bokat paket inklusive flyg från Arlanda. Komplett utrustad båt (exklusive seglarvästar). 


Notera att eskadern är en medlemsresa utan vinstsyfte, vilket gör att den inte omfattas av paketreselagen. She Captain Ideell förening planerar och samordnar bokning av flyg inklusive transfer till Marinan och har reserverat båtar via Jules Vernes Nautica i Baiona.


Tillkommande kostnader

Förbrukad diesel, hamn/bojavgifter, mat ombord och i land samt privata utgifter. 


Varje båt behöver erlägga depositionsavgift på  1 500 EUR per båt. Denna avgift återfås efter slutbesiktning av båten förutsatt att inga skador uppkommit som besättningen gjort sig skyldig till.


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain The Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! Är du inte redan medlem kan du bli det här >>


Du  behöver ladda ned appen Cardskipper till din mobil (rekommenderas) eller logga in på Cardskipper via din dator för att kunna anmäla dig till She Captains Event och Eskaders.


Anmälan

Du anmäler dig till eskadern via en länk som nås från vår digitala medlemstjänst Cardskipper.


Vid anmälan får du fylla i din erfarenhet och kunskapsnivå, samt uppge de passuppgifter som behövs för flygbokningen (dubbelkolla giltighetstiden för ditt pass!). Utifrån detta kommer eskaderledningen sätta samman en besättning till båtarna med lagom mix av erfarna seglare och mindre erfarna/nybörjare, samt en skeppare och co-skipper. Skepparen ska ha kustskepparexamen och seglat aktivt de senaste fem åren. Turordning i anmälan tillämpas i den mån det är möjligt.  


Senast den 1 mars får du besked via e-post om du har fått en plats eller inte. Du betalar 6 000 konor i samband med att du accepterar platsen och resterande belopp ska du betala senast den 28 mars.


Om det inte blir tillräckligt antal deltagare för att fylla båtarna, eller besättningarna inte uppnår nödvändig kompetens för att genomföra en säker eskader, kan resan komma att ställas in helt och du har då rätt att återfå avgiften du betalt.  Eskadern genomförs vid minst två fyllda båtar.


Anmälan är bindande och vid egen avbeställning återbetalas inte erlagd deltagaravgift.


Byte av resenär

Byte av resenär är möjlig fram till 3 dygn innan avfärd, om lämplig ersättare finns och har godkänts av She Captains eskaderledning.


Byte av resenär medför en ombokningsavgift. Kontakta eskader@shecaptain.se om behovet skulle uppstå!


Egen reseförsäkring

Det är upp till varje enskild deltagare att säkerställa att hen har en egen reseförsäkring.


Har du frågor om eskadern är du välkommen att kontakta eskaderledningen på mejladressen eskader@shecaptain.se. Skriv “Galicien  2023” i ämnesfältet.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy utomlands

Hur funkar egentligen segling i eskadrar utanför Sverige? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan, genomförande och mycket mer.