She Captains logotyp

ESKADER VÄSTKUSTEN

16-18 JUNI

***** Fullbokad *****


Vi har eventuellt plats för ett par skeppare med egen/lånad båt. Mejla oss på  eskader@shecaptain.se om du är intresserad av att delta som skeppare eller skriva upp dig på reservlistan.

She Captain rockar loss på Västkusten!


Häng med på en häftig eskaderhelg, med segel- eller motorbåt den 16-18 juni.  Det blir en kick-ass upplevelse utan dess like, med massor av pepp, skratt och dans! Aldrig varit på eskader innan? This is your chance!  Alla medlemmar i The Club som är minst 18 år kan delta, oavsett tidigare erfarenhet. Vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och erfarna. 


Det är trevligt att göra eskader med vänner men vi vill att She Captain nätverket ska växa och därför önskar vi att du som anmäler dig med egen båt upplåter hälften av gastplatserna på båten till andra She Captains. Detta är ett fantastiskt spännande sätt att lära känna andra coola She Captains och ge fler chansen att få komma ut på sjön. Du har möjlighet att önska den kompetens och erfarenhet du behöver på dina gastar I anmälan. 


Du som saknar egen båt, men gärna vill gasta, anmäl dig och du kommer att få lära känna många nya vänner bland alla härliga She Captains! 


Vi har kännedom om att Göteborg har en fantastisk skärgård som är lättillgänglig. Det gör att även du med mindre segelbåt gärna kan vara med då dagsettapperna inte kommer bli långa,och både Norra och Södra skärgården är nära nästan var du än har hemmahamnen.


We're gonna have so much fun!!!


Fredagen den 16 juni seglar/åker alla deltagande båtar från respektive hemmahamn till en hamn i Södra skärgården (vilken hamn det blir bestäms längre fram). Där möts vi vid upp i hamnen på eftermiddag/kväll. Räkna med halva fredagen för transporten. På kvällen samlas vi för att umgås och äta våra respektive middagar tillsammans och dansa loss på bryggan. 


På lördagen lämnar vi ön och de som vill utmanar varandra i en lättsam seglingstävling mellan öar och kobbar på vägen mot norra skärgården, medan övriga tar sig dit på sitt sätt. Här har vi restaurang bokad för en gemensam middag, party och dans. En särskild anmälan till middagen kommer att skickas till antagna deltagare på eskadern. 


På söndag morgon samlas vi för en sista kickass She Captain aktivitet innan vi tar oss hem. 

Du behöver vara medlem i the Club

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop!

Allt du behöver veta

Datum

16-18 juni 2023

Räkna med avfärd från båtens hemmahamn strax efter lunch på fredagen (skepparen avgör då det beror på var hon har sin hemmahamn).


Plats

Båtarna samlas på fredagen i en hamn i Göteborgs södra skärgård under eftermiddag/kväll. På lördagen seglar vi till en hamn i Göteborgs norra skärgård. Söndag blir det hemfärd till respektive hemmahamn.


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain The Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! Är du inte redan medlem kan du bli det här >>


Medlemmar behöver ladda ned appen Cardskipper till sin mobil (rekommenderas) eller logga in på Cardskipper via datorn för att kunna anmäla sig till She Captains event och eskaders.


Anmälan

OBS! Anmälan öppnar under mars månad.


Du anmäler dig via appen Cardskipper som du laddar ner i samband med att du blir medlem i the Club,


Antal platser avgörs av hur många båtar som anmäls.  Vill du gasta, anmäl dig snabbt för att säkra din plats. Du får mejlbekräftelse när vi har bemannat båtarna. Vi kommer anta båtar och gastar löpande.


För dig som båtägare räcker det att du fyller i anmälningsformuläret. Du som vill delta som gast behöver både fylla i anmälningsformuläret och betala deltagaravgiften.


Kostnad

Du ska betala avgiften i samband med anmälan. Kommer med egen båt:  0 kronor. Gast/vän:  300 kronor.


Tillkommande kostnader

Förutom avgiften tillkommer kostnader för hamnavgifter samt mat och dryck.

Anmälan är bindande. Återbetalning av anmälningsavgift sker om du inte fått plats vid eskadern, eller om båtägaren blir sjuk och båten inte kommer att delta.


HOOYAH !!


Har du frågor gällande eskadern mejla eskaderledningen på eskader@shecaptain.se

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy Sverige

Hur funkar egentligen segling i eskadrar? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.