She Captains logotyp

HELGSEGLING NYBÖRJARE

15-18 JUNI

***** Fullbokad *****


Alla platser på helgseglingen är nu bokade. Skriv gärna upp dig på kölistan här, så kontaktar vi dig om det blir ett återbud.

Vill du lära dig grunderna i segling och dessutom uppleva Stockholms fina skärgård ombord på en 50-fots segelbåt? Hur häftigt låter inte det?! För tredje året ordnar SheCaptain i samarbete med Sailstar en kurs för dig som vill upptäcka seglandet. Kursen utgår från Viggbyholm och vi seglar ut i Stockholms skärgård under en långhelg.


På kursen går vi igenom seglingen från grunderna ombord på Sailstars fina segelbåt Operah som är en Beneteau 50. Under dagarna ombord kommer teori varvas med praktik. Kursen ger dig mycket segling men även manövrering och tilläggning med större båt. Vi går även igenom navigering och väjningsregler. En typisk seglats kan se ut på följande sätt:


  • Vi startar första dagen med teori i cirka tre timmar och sedan seglar vi ut till någon fin vik i området omkring Grinda. Lunch och middag ombord på båten.
  • Dag två fortsätter vi med teori och sedan segling ut mot området omkring Möja. På kvällen går vi i hamn och äter på krog.
  • Dag tre fortsätter vi att varva teori med praktik för att sedan sista dagen spendera mest tid för att segla hem igen.


Kursen ger dig kunskaper motsvarande Seglarintyg 1. Om du redan har detta samt Förarintyg kan du erhålla Seglarintyg 2 (Seglarintygen är mot en extra avgift).


Båten har 4+1 kabiner, varav de fyra huvudkabinerna har varsin toalett. En stor salong med kök och gemensamt utrymme, samt erforderlig säkerhetsutrustning. 


Max sex deltagare och kursen genomförs med minst fyra deltagare. I priset ingår del i dubbelhytt och mat (exklusive krogbesök).


Har du eventuella matallergier, diet eller vegetarian/vegan/gluten/laktos så anger du det vid anmälan till competence@shecaptain.se.Du behöver vara medlem i the Club

Alla kvinnor över 18 år kan delta på kursen! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop!

Allt du behöver veta

Datum

Klockan 9 torsdag 15 juni - cirka klockan 16 söndag 18 juni.


Plats

Kursen utgår från Viggbyholm, Täby.


Deltagare

Alla She Captains the Club medlemmar är välkomna.

Det krävs inga förkunskaper mer än att du kan simma 200 meter vilket intygas vid anmälan.


Anmälan

Du anmäler dig via Cardskipper, vår medlemsapp för medlemmar i the Club.


Kostnad

Pris per person: 7 900 kronor.


Vid bokningstillfället betalar du en bokningsavgift på 3 000 kronor. Resterande del betalar du senast två veckor innan kursstart. 


Om du avbokar fram till två veckor innan kursstart återbetalar vi kursavgift minus bokningsavgift.


Om du avbokar senare än två veckor innan kursstart sker ingen återbetalning. Du har dock möjlighet att överlåta din plats utan extra kostnad till annan She Captain medlem. Kontakta competence@shecaptain.se, så kan vi kolla om det finns personer på reservlistan som vill överta din plats.


HOOYAH!


Har du frågor gällande seglingen kan du mejla competence@shecaptain.se