She Captains logotyp

WORKSHOPS - LEDARSKAP FÖR SKEPPARE

16 mars & 20 april

Välkommen till en serie workshops om ledarskap ombord för dig som är eller vill bli skeppare.  Kanske skulle du vilja våga delta på en eskader som skeppare eller bara gillar tanken att själv våga dig ut med vänner, kollegor, familj, barn eller okända gastar ombord på din eller någon annans båt för att dela din glädje och kärlek till sjön? 


Vi kommer att ses två torsdagskvällar i Stockholm under våren och har workshops som kretsar kring skepparens ledarskap och kompetens. Vi följer upp med en digital meet-up kring skepparlivet i höst.  Vad utgör en bra skeppare? Hur förmedlar man lust och glädje till sina gastar? Hur hanterar man olika kritiska situationer? Vem sätter reglerna ombord? Vad ingår i skepparens ansvar och vad ingår inte? Vi varvar med diskussioner där deltagarna får reflektera över sitt eget ledarskap och dela tips och erfarenheter. Det kommer finnas möjlighet att delta  digitalt via länk.


Workshopen leds av vår ordförande Louise Callenberg och ekonomiansvarige Eva Söderstedt. Louise har lång erfarenhet av att vara på sjön och även segla Gotland Runt med  kvinnlig besättning. Louise drivs  av ledarskap och chefskap och hur man utvecklar organisationer och samhället mot framtiden.  Hon har jobbat både statligt, privat och inom föreningslivet med dessa frågor och är grundare och leadtrainer på Leadership ARTS.


Eva har bakgrund som kursledare för förarbevis, kustskeppare, båtcoach, seglingsinstruktör, med mera och har deltagit som skeppare och seglingsledare på otaliga She Captain-eskadrar. Utöver ett stort intresse för båtar och katter, så har hon full koll på allt som har att göra med med ekonomi, skatter och redovisning och har lång erfarenhet av ledarskap internationellt  inom näringslivet. .


Två teman

Workshoparna i mars och april har två olika teman:

  • Skepparens kompetens och ledarskap
  • Praktiskt ledarskap ombord


Deltagande i den här kursen eller liknande är meriterande om du vill vara skeppare på en av She Captains utlandseskadrar. 


Extra - två praktiska övningstillfällen

Den här ledarskapskursen följs av en separat och unik chans att få delta i två praktiska övningstillfällen. Skepparträning  ombord på 50-fotsbåt  som hålls i Viggbyholm i samarbete med Sailstar, till en extra kostnad  på 1 200 kronor. Du får träna manövrering och tilläggning i hamn, med akter precis som i medelhavet.


Övningstillfällena vänder sig främst till dig som funderar på att delta i She Captain-eskader utomlands och skulle kunna tänka sig att vara skeppare eller co-skipper. Du som har deltagit i våra workshops om ledarskap har förtur till platserna. 


Obs! Endast åtta platser finns för manövreringen på stor båt. Vid varje övningstillfälle är det endast fyra deltagare med på båten för att maximera den praktiska träningen. 


Förkunskapskrav för skepparträningen är att du varit aktiv skeppare under de senaste fem åren och har en kustskepparexamen.


Bonus!!

Du som deltar i skepparträningen och därefter blir utsedd till skeppare på en av She Captains utlandseskader under 2023 eller 2024 får tillbaka hela kursavgiften på 1 200 kronor. 

Du behöver vara medlem i the Club

Du som är skeppare eller vill bli skeppare är välkommen att delta på workshoparna. Du behöver också vara medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop!

Allt du behöver veta

Datum

* Torsdag den 16 mars, klockan 17.30-20.30

* Torsdag den 20 april, klockan 17.30-20.30

* Uppföljning i höst med digital meet-up: TBD


Plats

Harbour Suite på Strand Hotel, Nybrokajen 13, Stockholm.


Det går även att delta digitalt via zoom-länk. 


Skepparträningen på 50-fotsbåt hålls i Viggbyholm i samarbete med Sailstar.


Deltagare

Alla She Captains the Club medlemmar som är skeppare eller vill bli skeppare är välkomna. För dig som inte tidigare skeppat på en She Captain eskader men som vill göra det under 2023,  rekommenderar vi starkt att du deltar.


Anmälan

Du anmäler dig via vår medlemsapp Cardskipper som du laddar ner i samband med att du blir medlem i the Club,


Kostnad

500 kronor för dig som deltar fysiskt på Strand Hotell (smörgås och kaffe ingår vid båda tillfällena), 


100 kronor för dig som vill delta digitalt via Zoom-länk. Obs! Var beredd att slå på kameran, vi kommer försöka göra lite gruppövningar där även du som deltar via länk får delta aktivt.


Har du frågor gällande workshoparna kan du mejla competence@shecaptain.se